over de Spoordijk rondom Spangen
antenne rotterdam

hoofdmenu

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 47 | woensdag 20 november 2019 11:11 uur | 0 bezoekers


neerzetten op het spoor

ophalen bij de van nelle fabriek

bijna klaar
  • Buitenplaats Spangen
  • louis
  • 23 juni 2010
  • 703x bekeken

wat is dat nou?

We hebben een cadeautje gekregen van BroekBakema. Het expositie paviljoen loungin' Rotterdam versiert sinds kort de entree van de buitenplaats spangen.

In april attendeerde Bart Groenewegen, onze smooth urban farmer, op een leuk object voor werkdorp motorstraat of de buitenplaats spangen. Er hing een flink prijskaartje, maar gelukkig toen we belden konden we 'm komen ophalen... Dankzij Ron en Peter van r2transport en onze Maarten 'superman' van Gent staat er nu dus een lekkere blikvanger op de dijk. De foto's zijn zoals gewoonlijk van Rick Messemaker. Beste Peter van BroekBakema dank je wel voor de fijne ontvangst.

In 2000 schreef de Bond van Nederlandse Architecten, kring Rijnmond, een prijsvraag voor een tijdelijk expositie paviljoen uit. Namens BroekBakema stuurden Aldo Vos en Siebold Nijenhuis het ontwerp in voor het expositie paviljoen loungin' Rotterdam. En jawel ze wonnen de eerste prijs.  

Het ontwerp bestaat uit een staalconstructie bekleed met translucente polycarbonaat golfplaat, waar vijf polyester cabines, de zogenaamde lounges in zijn gehangen. De rode kleur verwijst naar het bekende velours wat veel wordt gebruikt in hotellounges.

De lounges zijn gemaakt met steeds dezelfde mal, maar door ze in drie standen te roteren ontstaan er zit-, lig- of hangplekken, waar de bezoekers in plaats kunnen nemen om te kijken naar multimediapresentaties. De mate van
interactiviteit van de presentatie komt overeen met de stand van de lounge. Hoe luier de vorm hoe passiever de presentatie. De bezoekers zijn op deze manier uitgestald in het paviljoen en zelf onderdeel van de tentoonstelling geworden.

Door de toepassing van een translucente gevel veranderd de uitstraling van het paviljoen naarmate de hoeveelheid licht op de gevel valt. Strak wit of schimmig grijs, glimmend of mat. Door de gevel ’s avonds van binnenuit aan te lichten komt het accent op de huid zelf te liggen en is het een soort diapositief van de dagvariant geworden.

Met 12 meter lengte is het paviljoen net zo groot als een dieplader. Dankzij twee hijsogen aan de bovenzijde is het gebouw snel en relatief eenvoudig te vervoeren en te plaatsen.

Zoals altijd bij de locaties van creatief beheer zijn we dus nu op zoek naar stroom om het paviljoen in 'oude' luisteren te laten herleven...  

 

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @BuitenplaatsS