over de Spoordijk rondom Spangen
antenne rotterdam

hoofdmenu

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 46 | woensdag 13 november 2019 21:55 uur | 0 bezoekers


de woonkamerinrichting van de studenten van de kunstacademie Eindhoven

Marion bewaart de gezamelijk verzamelde zaden als baby's droog in haar verwarmde schuurtje

het zadenkastje..

Koud in de kas

zoals een kas in de zomer veel warmte vasthoud, werkt dat in de winter averechts. Omdat de huizen de zon tot in de middag tegenhouden was het vandaag 7 graden onder nul!! in het tuinhuis..
vandaag was de dag om iedereen een gelukkig nieuwjaar in Spangen te gaan wensen. En het tuinhuis eens even te gaan opruimen, dacht ik..... maar het was er echt te koud om lang te blijven. De regentonnen waren helemaal dichtgevroren en de vissenbak was een groot ijsblok. Gelukkig had Bart de goudvis al voor de vrieskou mee naar huis genomen om te overwinteren.
Verder was het een beetje een rotzooi.
Studenten van de kunstacademie in Eindhoven gebruiken het tuinhuis de komende weken om een heus gezellig Rotterdams woonkamertje in te richten. Ze willen mensen in Spangen in huiskamersfeer intervieuwen om ze te laten vertellen over de wijk. Hardstikke leuk idee, maar zelfs een gezellig bankstel, schilderijtje, ouderwetse lamp en een bakkie warme pleur zijn met deze temperaturen niet genoeg om op je gemakje te zitten en vertellen. Daarom zijn de spullen alleen maar naar binnen "gepleurd' en wordt vervolgens gewacht op betere temperaturen. We blijven het op de voet volgen natuurlijk.

Op het proefpark is het beter toeven in het tuinhuis; daar brand de houtkachel lekker door en is het heerlijk warm en uitnodigend. Dat zou toch heerlijk zijn in de bloementuin om lekker warm te kunnen zitten en dan wordt het meteen een stukje gezelliger, ook voor de huiskamersfeer van de studenten. Gezien de vuurkorf binnen toch voor wat teveel ademhalingsproblemen en roetvervuiling zorgt (Bart heeft het uitgeprobeerd) gaan we nu maar op zoek naar een houtkacheltje.

Verder hebben we erg veel zin in het voorjaar. Marion kan niet wachten tot we weer kunnen voorzaaien in de kas en liet vandaag trots de grote verzameling zaad zien die ze dit najaar met behulp van de kinderen heeft verzameld. Ze liggen warm en droog in het schuurtje achter haar huis.
Laat de lente maar komen!

Met oud en nieuw is een boomstam en de bruggetjes uit het moeras verdwenen. Volgens de buurtbewoners is er een fikkie mee gestookt op de speelplaats naast de bloementuin.
Gezien de maat van de stam is het waarschijnlijk een lekker warm vuurtje geweest.
 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @BuitenplaatsS